Konsolacja po pogrzebie
- Sala Bankietowa z własnym barem i wyjściem na ogród
- Elegancka aranżacja stołów
- Darmowy parking dla gości
Cena do uzgodnienia*
Możliwość modyfikacji dań po konsultacji z Szefem Kuchni (również diety wegetariańskie, wegańskie, bezglutenowe i inne wykluczeniowe)
*Bezpłatne menu dla dzieci do lat 3 (bez serwisu) oraz 50% zniżki dla dzieci do lat 8
*Do grup powyżej 10 osób doliczamy serwis 10%
Zupy
(do wyboru jedna lub 50/50)
- Rosół królewski z makaronem
- Krem z pieczonej papryki i pomidorów
- Flaki po Warszawsku
Danie główne
(do wyboru jedno)
- Kotlet schabowy panierowany podany na kapuście zasmażanej oraz ziemniaki z koperkiem
- Roladki z kurczaka z fetą oraz suszonymi pomidorami podane na puree ziemniaczanym, surówka
- Dzwonko ze szczupaka z własnego chowu podany na sosie cytrynowym z ryżem oraz surówką z kiszonej kapusty
Bufet deserowy
- Wybór ciast domowych
- Mini deserki (3 rodzaje)
- Patera owoców sezonowych
- Pakiet napoi bezalkoholowych (woda, wybór soków owocowych, napoje gazowane, kawa i herbata)
Za dodatkową opłatą
- Przystawki 4 rodzaje do wyboru (60 zł / os.):
- Tatar wołowy (podawany po pierwszym daniu)
- Roladki z szynki parmeńskiej z rukolą i gruszką
- Tatar z łososia
- Śledż w trzech smakach
- Roladki szpinakowe z łososiem wędzonym
- Tortilla z warzywami
- Sałatka Cezar na rzymskiej sałacie, chips z bekonu, grzanki ziołowe, pomidorki cherry, sos cezar
- Sałatka Grecka na sałacie lodowej, oliwki, feta, pomidor, ogórek, sos jogurtowo-bazyliowy
- Sałatka szpinakowa z szynką parmeńską, winegret malinowy, melon, brzoskwinia
- Sałatka z łososiem grillowanym, ogórek, czarne oliwki, winegret musztardowy
- Carpaccio z buraka z kozim serem i migdałami
- Deska swojskich wędlin
- Deska serów
- Roladki z kurczaka i cukinii w boczku
- Roladki ogórkowe z hummusem pomidorowym
- Babeczki z hummusem paprykowym
- Tartaletki z ciasta francuskiego z mozarellą i pomidorami
- inne..
- Deser serwowany: panna cotta, tiramisu, pudding chia, lody z owocami (12 zł / os.)
- Opakowania jednorazowe (2 zł / szt.)
Konsolacja po pogrzebie w restauracji Floryda
Pożegnanie ze zmarłą bliską osobą stanowi jedno z najtrudniejszych doświadczeń w życiu, jednak wspólne przeżywanie żałoby i wspominanie zmarłego znacznie ułatwia ten trudny czas. Właśnie z tego powodu konsolacja po pogrzebie stanowi dobry pomysł, w który powinni zaangażować się najbliżsi zmarłego. Chociaż dla niektórych stypa może wydawać się niepotrzebnym kłopotem w czasie żałoby, w dobrym tonie jest zaoferować uczestnikom pogrzebu poczęstunek, szczególnie tym, którzy z daleka przybyli pożegnać się ze zmarłym. W miejscowości Legionowo konsolacje są możliwe w różnego rodzaju obiektach, jednak sala bankietowa i restauracja Floryda to jeden z najchętniej wybieranych wśród nich. Nowoczesny obiekt znajduje się w centrum Legionowa, dzięki czemu dojazd na konsolację nie sprawi problemu uczestnikom pogrzebu. Przy lokalu do dyspozycji gości pozostaje zamknięty parking.
Stypa nie stanowi najprzyjemniejszej uroczystości do spotkania z bliskimi, jednak warto ją zorganizować. W ten sposób można zapewnić godne pożegnanie zmarłej osoby, wspominając ją w gronie bliskich. Bardziej komfortową dla licznej rodziny alternatywę dla konsolacji w domu stanowi organizacja stypy w lokalu. Można wówczas dodatkowo zaprosić na nią osoby niespokrewnione, jednak za życia bliskie osobie zmarłej. Konsolacja pogrzebowa w restauracji ma również dodatkowy atut w postaci wsparcia personelu takiego obiektu. Menedżer sali, kucharze oraz kelnerzy zadbają o komfortowe warunki dla wszystkich uczestników konsolacji pogrzebowej. Organizacja konsolacji przez profesjonalistów dotyczy nie tylko przygotowania poczęstunku, ale również eleganckiej aranżacji stołów. Wyręczy to żałobników, którzy w trudnych dla siebie chwilach nie będą musieli poświęcać dodatkowego czasu na kwestie organizacyjne i gotowanie. Sala bankietowa i restauracja Floryda zawiera dwie klimatyzowane sale o powierzchni 270 i 180 m2. Stwarza zatem komfortowe warunki do pomieszczenia nawet wyjątkowo dużego grona żałobników. W trakcie ciepłych miesięcy, gdy sprzyja pogoda, goście mogą dodatkowo korzystać z ogródka, gdzie znajdują się wygodne miejsca do odpoczynku oraz plac zabaw dla dzieci. Na tle innych obiektów w miejscowości Legionowo restauracja Floryda wyróżnia się także znakomitą jakością serwowanych potraw. Posiada nowoczesne zaplecze kuchenne, które dostosowano do obowiązujących standardów sanitarnych. Zależnie od preferencji dotyczących przebiegu konsolacji goście mogą wybrać menu à la carte lub spożyć posiłek podany w formie bufetu. Konsolacja pogrzebowa może uwzględniać posiłki takie jak zupa, danie główne, przekąski zimne, sałatki oraz desery. Istnieje możliwość dostosowania dań do indywidualnych wymogów uczestników, przewidując na przykład opcje wegetariańskie, wegańskie albo bezglutenowe. Wszystkie potrawy są przygotowywane na bazie świeżych, sezonowych produktów. Do dyspozycji dorosłych gości pozostaje szeroki wybór napojów zimnych oraz gorących, a także alkoholi.czytaj więcej
Organizacja stypy poza domem – wsparcie profesjonalistów
Konsolacje w restauracji Floryda – oferta