MENU - Sylwester 2021
PIERWSZY BUFET CIEPŁY:
ZUPY
- Tradycyjny rosół wołowy z makaronem
- Rozgrzewający krem kukurydziany z chipsami z tortilli
DANIA GŁÓWNE
- Kaczka pieczona na jabłkach szafranowych
- Mini rumsztyk z cebulką
- Pieczony szczupak w sosie rakowym
DODATKI SKROBIOWE
- Kuleczki ziemniaczane
- Ryż z mlekiem kokosowym po tajsku
- Pęczotto grzybowe
DODATKI WARZYWNE
- Fasolka szparagowa otulona boczkiem
- Zimowe warzywa z patelni w rozmarynie
- Kalafior z kruszonką ziołową
ZIMNE PRZYSTAWKI
- Krewetki w tempurze z sosem sweet-chilli
- Półmisek wędlin i mięs pieczystych floryda
- Tiftelle wołowe z sosem sambal
- Półmisek ryb marynowanych
- Fritatta z warzywami i fetą
- Pieczony rostbef z oliwkami, suszonymi pomidorami i musztardą francuską
- Kolorowe ravioli z buraka z serem bryndza i roszponką
- Mini sataya z tzatzikami bałkańskimi
- Sałatka góralska z roladą ustrzycką i żurawiną
- Sałatka z tuńczykiem i jajkiem przepiórczym
- Sałatka z kurczakiem i grillowanymi warzywami
- Duet tatarowy - wołowy i ze śledzia ( późniejszy bufet)
- Płatki pieczonego indyka na galaretce wiśniowej (późniejszy bufet)
- Roladki cukiniowe z serem feta i pestkami granatu (późniejszy bufet)
DRUGI BUFET CIEPŁY:
DANIA GŁÓWNE
- Roladki z kurczaka nadziewane grzybami
- Lin w sosie szafranowym
- Eskalopki wieprzowe w sosie z suszonych pomidorów
DODATKI SKROBIOWE
- Kasza gryczana z czosnkiem niedźwiedzim
- Szpecle szpinakowe
- Ziemniaki hasselback
DODATKI WARZYWNE
- Buraczki zasmażane
- Brokuły z masełkiem migdałowym
- Peperonata w koprze ogrodowym
SŁODKI BUFET
- Mus z rajskiego jabłuszka
- Pana cotta z malinami
- Czekoladowy pucharek z chilli
- Placuszki sernikowe z mleczkiem kondensowanym i owocami
- Wybór ciast domowych
- Owoce sezonowe
NAPOJE W PAKIECIE:
- Kawa, herbata, woda
- Soki i napoje gazowane
- 0,5 l wódki na 2 osoby